Maseczki na piękną twarz!

Kontynuujemy kolejną serie przepisów na maseczki do twarzy!

Zacznijmy od maseczki fasolowej:

Taka maseczka świetnie sprawdzi się przy wygładzeniu zmarszczek.

1 szklankę ugotowanej białej fasoli, rozbić na papkę, dodać dużą łyżkę olejku ze słodkich migdałów, sok z połowy cytryny i dużą łyżkę miodu.

Taką maseczkę nanieść na twarz, szyje i dekolt, po 15 minutach zmyć gorącą wodą a na koniec spłukać zimną.

Maseczka miodowo-białkowa

Sprawdzi się do wygładzenia twarzy tłustej.

Ubijamy pianę z jednego białka i przygotowujemy papkę dodając 3 łyżki miodu i nieblanszowaną mąkę pszenną

Maseczkę nanieść na twarz, szyje i dekolt, po 30 minutach zmyć gorącą wodą a na koniec spłukać zimną.

Maseczka twarogowa

Do odświeżenia i wygładzenia cery szorstkiej i suchej.

Łyżkę miodu rozrobić z dwoma łyżkami twarogu i dodać krople z oleju ze słodkich migdałów.

Nakładamy na twarz, szyje oraz dekolt a po 30 minut i zmywamy letnią wodą.

Maseczka malinowa

Maseczka odżywcza dla skóry suchej.

Garść malin, mieszamy z małą ilością kremu do ciała, słodką śmietaną i łyżką stołową miodu. Mieszamy tak długo aż otrzymamy pastę.

Nanosimy pastę i okrywamy wilgotnym kompresem. Po 20 minutach zmywamy letnią wodą.

Maska jajeczna

Dla cery suchej i wrażliwej.

Żółtko mieszamy z miodem i oliwą z oliwek.

Nałożyć pędzelkiem na twarz i trzymać 20 minut. Potem zmyć ciepłą wodą.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *